Wednesday, May 17, 2023

Street Grooves by DJ ATHAN'

Δείτε παρακάτω....




Σάββατο βράδυ ραντεβού στο κέντρο της Αθήνας και το The Sidebar στον πεζόδρομο της Σανταρόζα!
Κάθε φορά κι ένα διαφορετικό "Street Grooves" Soundtrack! Μιξάροντας το παρελθόν με το σήμερα σε συνδυασμό με την όμορφη ατμόσφαιρα του Street Bar που έχει πρωταγωνιστή την μουσική και τα φώτα της πόλης γύρω μας!
DJ ATHAN' 
(Poster Design by Sigma Production - Imagine

Tuesday, May 16, 2023

Full Moon w/ Hozho I Sat June 3 I Bolivar

Δείτε παρακάτω....


Σάββατο 3 Ιουνίου το Bolivar παρουσιάζει το μεγαλύτερο full moon party της πόλης με καλεσμένο τον dj/producer Hozho ! Ο Πορτογάλος καλλιτέχνης έχει καταφέρει να τραβήζει την προσοχή, έχοντας εκατομμύρια streams και ένα τεράστιο fanbase βασισμένο στον δικό του προσωπικό ήχο το melodark που υπόσχεται ένα αξέχαστο μελωδικό μουσικό ταξίδι. Μαζί του ο Mikee σε ένα after hours set καθώς και οι Maria Papidaki, Evi Sidiropoulou & Steph

Doors Open 21:00 hrs
Info : 6970367684 – 6989860678



Η Ιστορία της House Music

Δείτε παρακάτω....

Η House Music είναι ένα παγκόσμιο φαινόμενο και στους ρυθμούς της χορεύουν εκατομμύρια άνθρωποι που την ακολουθούν πολλά χρόνια τώρα.  Επηρέασε την τεχνολογία, ένωσε χώρες με τους πρωτότυπους ήχους της και διασκέδασε εκατομμύρια ανθρώπους, γέννησε την κουλτούρα, επηρέασε την pop, hip-hop και άλλα ήδη μουσικής.

Ας δούμε όμως πως δημιουργήθηκε και πως εξελίχτηκε αυτός ο πρωτότυπος τότε ήχος που ένωσε χώρες και ανθρώπους.



Όλο αυτό που ονομάζουμε σήμερα House Music ξεκίνησε από τα underground party στο Σικάγο και στην συνέχεια στην Νέα Υόρκη, τέλη δεκαετίας του ’70. Ένα μουσικό κράμα με στοιχεία από 70’s, soul, funk και κυρίως disco. Οι DJ’s της τότε disco που εκείνη την εποχή έπεφτε, πειραματιζόντουσαν με νέους τρόπους μίξης των tracks, φτιάχνοντ
ας κάτι πρωτότυπο για την τότε εποχή. Οι νέες τεχνικές μίξης έδωσαν μια νέα πνοή και με τον τρόπο αυτόν δημιουργήθηκε επίσημα ο απόγονος της Disco, αρχές του ‘80. 

Ψάχνοντας λοιπόν την προέλευση του ονόματος βρήκαμε πολλές ιστορίες. Κάποιοι έλεγαν ότι πήρε το όνομα από ένα νυχτερινό μαγαζί στο Σικάγο που ονομαζόταν Warehouse. 



Με τον νέο αυτόν ήχο τα δισκοπωλεία θα προσέλκυαν τους θαυμαστές, πουλώντας δίσκους του τότε νυχτερινού κέντρου, με την ονομασία The Warehouse και κάπως έτσι δημιουργήθηκε η συντομογραφία House Music. Στην ουσία έλεγαν τότε ότι, το σπίτι δημιουργήθηκε από τις στάχτες της Disco. Αυτή είναι και η επικρατέστερη άποψη για την προέλευση της.

Η Disco εμφανίστηκε  στις αρχές της δεκαετίας του ’70 ως ένα underground κίνημα που γεννήθηκε κυρίως από gay κοινό στην Νέα Υόρκη, αποτελούμενοι κυρίως από Λατινοαμερικάνικες και Αφροαμερικάνικες κοινότητες που τότε έκαναν δημοφιλή τα υπόγεια νυχτερινά κέντρα. Τα underground party’s, έδιναν την δυνατότητα, να ξεφύγουν οι άνθρωποι από κοινωνικά ζητήματα και να απολαύσουν την εμπειρία. Μεγάλες δισκογραφικές κατέκλυσαν την αγορά για να επωφεληθούν από την άνοδο της ντίσκο στο mainstream. Οι επιτυχίες της ντίσκο κυριαρχούσαν στους Top 40 ραδιοφωνικούς σταθμούς και στην κορυφή των charts. 

Ωστόσο, η κύρια δημοτικότητα της ντίσκο προκάλεσε αντιδράσεις από τους μισητές και το κίνημα «Disco Sucks» ανέβηκε. Μέσα σε μια νύχτα σχεδόν η Disco έπεσε το 1979 και αυτό προήλθε από διάφορα κινήματα κατά της Disco σε όλη την χώρα. Ο Steve Dahl ήταν αυτός που ξεκίνησε το κίνημα αυτό, καθώς είχε απολυθεί από έναν ραδιοφωνικό σταθμό στο Σικάγο, που έπαιζε αποκλειστικά Disco. On air σε έναν ροκ σταθμό είχε εκφράσει την απογοήτευση του και μάλιστα προώθησε το ‘’Death Disco’’ όπου κατέστρεφε Disco δίσκους. Δημιούργησε το event ‘’ Disco Demolition Night ‘’ όπου εκεί ανατίναξε δίσκους της Disco και μάλιστα σε αγώνα των White Sox. Το γεγονός αυτό έστρεψε το πλήθος κατά της Disco. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα οι πωλήσεις δίσκων να μειωθούν και ο αριθμός των τραγουδιών στο Billboard Top 10, να πάει από το 6 στο 0 σε περισσότερες από οκτώ εβδομάδες. Έτσι οι δισκογραφικές έπρεπε να ψάξουν αλλού και οι DJ’s αναγκάστηκαν να εξερευνήσουν νέες μίξης για να δημιουργήσουν χορευτική μουσική.




Πρωτοπόροι Club Dj’s στα τέλη της δεκαετίας του ’70 βρήκαν διαφορετικούς τρόπους μίξης και remix δίσκων. Πειραματίστηκαν με νέες τεχνικές. Ο Ρόλος τους πλέον ήταν του DJ, Παραγωγού, Συνθέτη και Remixer. Για παράδειγμα ο Knuckles (God of House) έκανε remix ( επεξεργασία τραγουδιών ), χρησιμοποιώντας ένα μηχάνημα ταινίας σε τροχό. Προσθετέ κρουστά, άλλαζε τον ρυθμό και επέκτεινε τα τραγούδια στα σημεία που θεωρούσε εκείνος σωστό. Έκανε remix κλασικά Disco, funk, soul, electro-pop για να κάνει τους ανθρώπους να χορεύουν.



Η House Music εξελίχτηκε γρήγορα με την πρόοδο της τεχνολογίας. Οι DJ’s ανέβασαν την House Music ενσωματώνοντας συνθεσάιζερ, εφέ, ντραμς με σταθερό ρυθμό 4/4, loop το μπάσο, κρουστά, ανάμιξη εφέ, φωνητικά. Όλα αυτά έφτιαξαν έναν νέο πρωτοποριακό ηλεκτρονικό ήχο και αμέσως κέρδισε τα Club’s. Επίσης χρησιμοποιούσαν και μηνύματα ελευθέριας της μαύρης κοινότητας όπως το ‘’ Promised Land ‘’ και το ‘’ I have a dream ‘’.

Η Συνεχής ανάπτυξη στην μουσική τεχνολογία είχε ως αποτέλεσμα να δημιουργούνται και νέα ήδη House μουσικής. Τα ήδη της : Funky, Deep, Red, Electro, Dirty, Progressive, Techno, Strictly, Balkan, Gipsy.



Θρυλικά νυχτερινά κέντρα όπως το Warehouse στο Σικάγο και το Paradise Garage στην Νέα Υόρκη παίζοντας House Music έκαναν τον DJ να είναι Rock Star του club.Εκεί εμφανιζόταν ο Frankie Knuckles, Larry Levan, DJ Ron Hardy και πολλοί άλλοι, παίζοντας αυτό το καινούριο για τα τότε δεδομένα είδος μουσικής, σε ένα κοινό κυρίως gay, κάνοντας θραύση στα ταμεία του club. Ο Knuckles έγραφε την μουσική στην TRAXX RECORDS, που τότε έγινε γνωστή ως HOUSE MUSIC. Ήταν η μουσική για αυτούς που ήθελαν κάτι παραπάνω από το main stream, που έπαιζε στα ραδιόφωνα αλλά και στα clubs. Τα House party γινόταν σε σπίτια, garage και underground clubs του Σικάγο και του Ντιτρόιτ. 

Η House αναπτύχθηκε στην Βρετάνια το 1988-89 κατά την διάρκεια του Summer Of Love. Εμφανίστηκε σχεδόν την ίδια περίοδο που εμφανίστηκε και στο Σικάγο, στις αρχές δηλαδή του ’80 και συγκεκριμένα στο Μάντσεστερ στο Club Hacienda. Μέχρι το 1986 η House είχε γίνει γνωστή με τους DJ’s Pickering, και Da Silva σε όλη την Μεγάλη Βρετάνια.



Το πρώτο Αγγλικό House tune βγήκε το 1986 με τίτλο ‘Carino’ από T-Coy. Σιγά σιγά πολλοί Ευρωπαίοι άρχιζαν να αγκαλιάζουν τη House και να καλούν στα Club’s θρυλικούς Αμερικάνους DJ’s με πρώτο τον Larry Levan στο Ministry of sound με resident τον Dj Harvey. Στα τέλη του 1987 ο Danny Rampling και ο Paul Lakefield φέρνουν την House στην Ibiza. Το μέχρι τότε mix από Rock, Pop, και Disco σταμάτησε και η Ibiza έγινε η παγκόσμια πρωτεύουσα της House της Dance και του Clubbing. Τέλη του ’80 και αρχές του ’90 στην Νέα Υόρκη παρουσιάζονται οι Danny Tenaglia, Junior Vasquez, οι Master at Work και Kerri Chandler. Αργότερα ήρθαν οι David Morales, Joey Negro, Roger Sanchez, Timmy Regisford, Satoshi Tomiie, John Digweed, Deep Dish, Bob Sinclar, Dimitri from Paris και πολλά άλλα ονόματα που θα τους δούμε και στην συνέχεια. Οι παράγωγες τους γίνονται Νο1 σε όλο τον κόσμο. Συνεργάστηκαν με τα μεγαλύτερα Pop είδωλα όπως Madonna, Wham, Kylie Minogue, Grace Jones, U2, Erath Wind and Fire, Barry White, Pink Floyd αλλά και ηθοποιούς όπως Janet Jackson, η Paula Abdul, η CeCe Peniston, η Robin S, η Björk κ.α.

Πολλοί θεωρούν ότι η πρώτη μεγάλη επιτυχία της House εκτός ΗΠΑ είναι το ‘’ Love Can’t turn around ‘’ των Farley ‘’Jackmaster ‘’ και Jesse Saunders. Το τραγούδι έφτασε στο #10 στο Chart Singles του Ηνωμένου Βασιλείου το 1986. Έναν χρόνο αργότερα, το 1987, το ‘’ Jack your body ‘’ του Steve ‘’Silk‘’ Hurley έφτασε στο #1 των Βρετανικών Charts.


Η Συνεχής ανάπτυξη στην μουσική τεχνολογία είχε ως αποτέλεσμα να δημιουργούνται και νέα ήδη House μουσικής και γύρο στα μέσα της δεκαετίας του ’80 εμφανίστηκαν διαφορετικά είδη και υποείδη.


Τα ήδη της : Funky, Deep, Red, Electro, Dirty, Progressive, Techno, Strictly, Balkan, Gipsy.


Top 10 House Dj’s : 


1 Roger Sanchez

2 Ben Watt

3 Frankie Knuckles

4 Gavin Hardkiss

5 Murk

6 Deep Dish

7 Armand Van Helden

8 Junior Vasquez

9 Robbie Rivera

10 Joey Negro ( aka Dave Lee )


Η House ήρθε για να μείνει. Αυτή η μουσική που συνεχίζει να εξελίσσεται μέσα από την παγκοσμιοποίηση και την τεχνολογία, ένωσε όλο τον κόσμο και συνεχίζει να μοιράζει χαμογέλα, αισιοδοξία και πολύ χορό.

Φυσικά υπάρχουν και άλλα περισσότερα πράγματα που μπορείτε να μάθετε για την House αλλά και πολλές άλλες ιστορίες. Προσπάθησα να συγκεντρώσω τα πιο σημαντικά για εσάς και ελπίζω να το απολαύσατε.


House Music history by House Sound Of Greece.

GLOW IN THE DARK Every Thursday at Bolivar

Δείτε παρακάτω....


GLOW IN THE DARK
Every Thursday at Bolivar the tribe continues the journey through melodic techno sounds becoming all one under IMAMU musical guidance!🌴
Info & Reservations: 6970367684 - 6989860678
Είσοδος :12€ με ποτό ή cocktail

Blend Summer Opening w/ Marco Carola I Sat May 20 I Bolivar

Δείτε παρακάτω....




Blend opening  με τον θρύλο της ηλεκτρονικής σκηνής Marco Carola στο Bolivar. Ο Ναπολιτάνος πρεσβευτής της techno & house Marco Carola, γνωστός για το γεμάτο ενέργεια και άκρως εντυπωσιακό του style να μιξάρει σε 3 decks έρχεται να μας ταξιδέψει σε ένα πολύωρο groovy set. 

Σάββατο 20 Μαίου

Get ready for a Magic & Groovy Night !

#marcocarola #blendathens #bolivarbeachbar #techno #house #legend #musicon #groovy 

Doors Open 21:00 hrs

Πληροφορίες : 6970367684 - 6989860678

Beer: 7,5€
Drink : 10 €
Standard Bottle: 130€
Premium Bottle from 160€


Location : Posidonos Avenue, Costa Del Sol , Alimos 174 55

Access: by tram station Kalamaki, by bus : 141 , A1, A2 , B1 ,B2, Ε22 ,X96 3rd stop Kalamaki